назад
17.02.2016

DSP участва в Startup Europe Week 2016

В началото на месец Февруари 2016 г. във VIVACOM HallArt (София) под егидата на Европейската Комисия се проведе инициативата Startup Europe Week, която цели да обедини всички европейски региони, за да подпомогне предприемачите в реализацията на техните идеи и да превърне Европа в по-добро място за стартиране на успешен бизнес.

Като лектор и модератор на правния панел на Startup Europe Week в София беше поканена адв. Биляна Димитрова, водещ експерт в областта на ИТ правото в Адвокатско Дружество Димитрова, Стайкова и Партньори (www.dsp.bg), заради дългогодишният ѝ опит в работата ѝ с ИТ компании, включително при развитието на успешни стартъп проекти.

В рамките на панела адв. Димитрова представи пред участниците основните правни въпроси при стартирането на успешно предприемачество. Особено полезен беше споделеният практически опит на адв. Димитрова от работата ѝ със стартиращи бизнеси. Презентацията набеляза основните стъпки, които трябва да бъдат предприети от всеки стартъп за защита на правата и основните им активи, като регистрация на марки, домейни, споразумения за конфиденциалност, защита на лични данни и износ на лични данни от ЕС и др.

Предприемачите имаха възможност да се срещнат със създателите на успешни стартъп проекти и да създадат ценни контакти за стартиране на нов бизнес в София. На събитието просъстваха представители на основните фондове за рисков капитал и акселератори като Eleven , Launchub, Founders Institute, Start it smart и др.

Повече информация за събитието можете да научите на официалния интернет сайт на SEW2016 http://startupeuropeweek.eu/.