назад
06.01.2017

DSP участва в оценяването на иновативни проекти на Founder Institute

Адв. Биляна Димитрова от адвокатско дружество Димитрова Стайкова и Партньори взе участие като оценител в събитието „Mentor Idea Review“ на Founder Institute

На 04.01.2016 г. се проведе събитието „Mentor Idea Review“ като част от предприемаческата програма на Founder Institute (http://fi.co/s/sofia). The Founder Institute (буквален превод „Институт за основатели“) е един от водещите световни акселератори на стартиращи компании. Това е най-голямата обучителна програма за стартъпи, която подпомага предприемачи от цял свят в създаването на устойчиви фирми“.

Събитието беше организирано от двама от директорите на българския филиал на Founder Institute – Милен Иванов и Георги Миленчев. В него взеха участие и част от известните ментори в програмата, като Георги Брашнаров от Немечек, Димитър Гюлев от Антиподес, Христо Христов от Нетинфо, Борис Колев от Джей Ти Интернешънъл и Леона Асланова от Инвейшън Стартър.

Бяха представени девет от най-успешните проекти на завършващите програмата, които демонстрираха не само идеите си, но и личностното си и бизнес развитието си, резултат от обучението им във Founder Institute. Това е последният междинен етап  от програмата преди официалното завършване, което ще се проведе на 31.01.2017 г.