назад
06.06.2016

DSP участва в Четвъртата Международна Козметична Конференция – 2016, Part 2

От 02 до 05 Юни 2016 г. във хотел “Рила”, к.к. “Боровец”, се проведе Четвъртата Международна Козметична Конференция – 2016, Part 2, организирана от бизнес дамата и “Първата дама на козметиката” – г-жа Лина Маймарова. На конференцията присъстваха 350 от най-добрите в бранша – терапевти и собственици на бюти и СПА центрове от цялата страна, мастер демонстратори от Франция, Китай, участници и делегати от Балканите и Русия.

Като лектор и модератор на правния панел беше поканена адв. Невена Стайкова – управляващ съдружник в Адвокатско Дружество Димитрова, Стайкова и Партньори (www.dsp.bg), която говори по темата “Слабите места в работата, регистрацията и пререгистрацията на бюти и СПА центрове и кога да потърсим юридическа помощ”.

В рамките на панела адв. Стайкова представи пред участниците основните правни въпроси, пред които са изправени съществуващите и предстоящите да се регистрират бюти и СПА центрове. В панела бяха представени и предстоящите промени в Европейското законодателство в областта на козметичните услуги, както и изискванията на Европейската комисия, които скоро ще влязат в сила и ще имат за цел да стандартизират бранша. В презентацията се обърна специално внимание на приетата на 29.01.2016 г. Наредба № 2 за условията и реда за сертифициране на балнеолечебни, СПА, уелнес и таласотерапевтични центрове, както и бяха отбелязани основните стъпки, които трябва да бъдат предприети от всеки бюти и/или СПА център за защита на правата и основните им активи, като регистрация на марки, домейни, сертифициране по Наредба № 2 от 29.01.2016 г., защита на лични данни и др.