назад
14.02.2017

За втора поредна година адвокат Биляна Димитрова беше лектор на Startup Europe Week

За втора поредна година, на 09.02.2017 г. в Дома на Европа (София) под егидата на Европейската комисия се проведе инициативата Startup Europe Week, която цели да обедини всички европейски региони, за да помогне предприемачите в реализацията на техните идеи и да превърне Европа в по-добро място за стартиране на успешен бизнес.

Като лектор по правните въпроси на Startup Europe Week 2017 отново беше поканена адв. Биляна Димитрова, водещ експерт в областта на ИТ правото в Адвокатско Дружество Димитрова, Стайкова и Партньори (dsp.bg), заради нейния изключителен опит в работата с ИТ компании, включително и в развитието на успешни стартъп проекти. През последните години оглавяваният от нея екип консултира инвестиционни фондове, предакселератори, акселератори, самостоятелни инвеститори и инвеститорски групи. Тя е ментор и лектор в редица значими проекти, свързани с бизнес и социално предприемачество.

 

В рамките на панела адв. Димитрова представи пред участниците основните правни въпроси при стартирането на успешно предприемачество. Особено полезен беше споделеният практически опит на адв. Димитрова от работата ѝ със стартиращи бизнеси. Презентацията набеляза основните стъпки, които трябва да бъдат предприети от всеки стартъп за защита на правата и основните им активи, като регистрация на дружество, марки, домейни, споразумения за конфиденциалност, защита на лични данни и износ на лични данни от ЕС и др.

Предприемачите имаха възможност да се срещнат с представители на всички измерения на местната бизнес екосистема – Саша Безуханова, Светлин Наков, Милен Иванов от Founder Institute България, Искра Йовкова от GEM България, Ивайло Христов от DEV.BG, Никола Иванов от Start It Smart и успешните проекти: Българска Наука – Петър Теодосиев, Roobar – Organic 100% Raw + Superfoods – Анита и Калин Класанови и др.

Повече информация за събитието можете да научите на официалния интернет сайт на SEW2017 startupeuropeweek.eu.